Project Tandwiel

Voor ieder kind een passend onderwijsaanbod.

Op 1 augustus 2014 is de wet Passend Onderwijs ingegaan.
VSO Catharina heeft de samenwerking opgezocht met Praktijkonderwijs Parkstad Limburg en VSO de Jan Baptist met als doel leerlingen van het ZML-onderwijs de kans geven om lessen te volgen bij de PPL en leerervaringen op te doen in een nieuwe en uitdagende omgeving.

Project “Tandwiel” is een feit. De radertjes van drie scholen grijpen in elkaar en zetten trajecen in beweging ter bevordering van ht welzijn van VSO leerlingen.
 
Vanaf de start van project Tandwiel, in 2014, zijn al heel wat leerlingen van de Catharinaschool succesvol overgestapt naar de PPL. Ieder jaar krijgen 2 tot 3 geselecteerde leerlingen deze kans. De Commissie van Begeleiding van de school bespreekt de resultaten van de leerlingen en neemt een beslissing over deze belangrijke stap.
Tandwiel is geschikt voor leerlingen met het hoogste uitstroomniveau van het ZML-onderwijs.
 
Iedere deelnemer heeft een persoonlijke coach bij de PPL vanuit de Catharinaschool. De coaches begeleiden de leerlingen intensief en houden elkaar op de hoogte. Aan het einde van het project sluiten de leerlingen af met een deelnamebewijs. Bij een positief advies kan de leerling ingeschreven worden bij de PPL.
 
Indien u vragen heeft over dit project, stel ze aan de leerkracht van uw kind of aan de projectleider Nicolle Degens